2016 KPSS ÖABT Branş Sıralamaları Açıklandı mı?

TAKİP ET

2016 ÖABT branş sıralaması hakkında merak ettiğiniz tüm detayları takip edebilirsiniz. ÖSYM tarafından yapılan sınavın ardından sonuçlar açıklanmış adaylar ise şimdi KPSS ve ÖABT branş sıralamasını merak etmeye başladı. İşte 2016 KPSS ÖABT branş sıralamaları ne zaman açıklanacak?


KPSS A Grubu ve öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden paylaşılacak. Sınava giren adaylar merakla ÖSYM'de gelecek son dakika açıklamasını beklemeye başladı. Yazımızdan merak ettiğiniz tüm ÖABT branş sıralası ile alakalı haberleri takip edebilirsiniz. İşte konu hakkında ayrıntılı bilgi ve detaylar...

ÖSYM KPSS Branş bazında sıralamayı internet sitesi üzerinden açıkladı. Sınava giren binlerce memur adayı branş bazında sıralamayı merakla bekliyordu. ÖSYM, uzun süredir beklenen branş sıralamasını açıkladı. ÖABT sınavının ertelenmesinin ardından KPSS Lisans branş sıralamaları daha önceden açıklandı. ÖSYM geçen Yıl ÖABT sınavı sonucunu beklemişti.

ÖABT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KPSS ÖABT 2016 sonuçları için bekleyiş sona erdi. 2016 KPSS AÖBT sınav sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nde erişime açıldı. Adayların merakla beklediği KPSS ÖABT 2016 sonuçlarına ve detaylarına bu haberimizden ulaşabilirsiniz... KPSS ÖABT 2016 sonuçları gece geç saatte açıklandı. Öğrenciler sonuçları T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek sonuçlara kolaylıkla ulaşabilirler... KPSS ÖABT 2016 sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklama ile 2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sonuçlarının erişime açıldığı bildirildi.

2016 ÖABT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Sınav Sonuçlarının Açıklanması: 20 Ağustos 2016 tarihinde uygulanan ve toplamda 17 alanda 850 sorudan oluşan 2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi'ne (ÖABT) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi.

BRANŞ SIRALAMASI NASIL ÖĞRENİLİR?

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): Branş Bazında Sıralamalar 2016-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile 2016-ÖABT'ye katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

ÖABT BRANŞ SIRALAMASI İÇİN TIKLAYIN... 

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkan veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

ÖABT NEDİR?

Eğitim fakültesi mezunlarına yani öğretmen adaylarına ek olarak getirilen bir sınavdır. Öğretmen atamalarında aşağıda belirtilen 15 branştaki öğretmen adaylarına Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri testlerinin yanı sıra ÖABT uygulanır.

UYGULANACAK BRANŞLAR

1. Türkçe,

2. İlköğretim Matematik,

3. Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji,

4. Sosyal Bilgiler,

5. Türk Dili ve Edebiyatı,

6. Tarih,

7. Coğrafya,

8. Matematik (Lise),

9. Fizik,

10. Kimya,

11. Biyoloji,

12.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,

13. Yabancı Dil (Almanca)

14. Yabancı Dil (İngilizce)

15. Yabancı Dil (Fransızca)

Haberimizden 2016 ÖABT branş sırlaması hakkında merak ettiğiniz tüm detayları takip edebilirsiniz. ÖSYM tarafından yapılan sınavın ardından sonuçlar açıklanmış adaylar ise şimdi KPSS ve ÖABT branş sıralamasını merak etmeye başladı.