Dünyanın En İlginç Kaçırılma Vakası: D.B. Cooper'un Gizemli Macerası

TAKİP ET

1971'de Havalimanından Kaybolan Adamın Hikayesi Seattle, ABD - 24 Kasım 1971 1971 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'nin havacılık tarihine, muhtemelen en gizemli ve ilginç olaylardan biri damga vurdu. Washington eyaletinin Seattle şehrinde bulunan Portland'dan Seattle'a giden bir uçağın içinde gerçekleşen bu olay, adını tarihe "D.B. Cooper" olarak yazdırdı.

Bütün ülkeyi şaşkına çeviren olay, 24 Kasım 1971 tarihinde yaşandı. Bir adam, Northwest Orient Havayolları'na ait bir yolcu uçağına binerek rehin alarak uçağı kaçırdı. Uçağın kaptan pilotuna, Seattle'dan Portland'a gitmek üzere yola çıkmış olan uçağın rotasını değiştirmesini ve 200.000 dolar (bugünkü değeriyle yaklaşık 1.3 milyon dolar) ve paraşüt sağlamasını emretti. Kaptan pilot, adamın taleplerini yerine getirdi ve 200.000 dolar ve paraşüt sağlanarak uçağın Seattle-Tacoma Uluslararası Havalimanı'na iniş yapması sağlandı.

Ancak, hikayenin ilginç kısmı burada başlıyor. Uçak Seattle'da indikten sonra, D.B. Cooper olarak tanımlanan bu adam, paraşütü alarak uçağın kuyruk bölümünden açılan bir rampadan dışarı atladı ve kayboldu. O günden beri, D.B. Cooper'ın gerçek kimliği ve nereye gittiği hâlâ bir gizem olarak kalmaktadır.

FBI, bu olayı tarihin en büyük hava kaçırma vakalarından biri olarak nitelendiriyor ve D.B. Cooper'ın kimliğini ve sonunu öğrenmek için yıllar boyunca çaba sarf etti. Ancak, tüm çabalara rağmen, Cooper'ın kimliği ve akıbeti hâlâ belirsizliğini koruyor.

Bugün, D.B. Cooper'ın hikayesi birçok insanın merakını ve ilgisini çekmeye devam ediyor. Onun gizemli kayboluşu, hala tartışılan bir konu ve popüler kültürde birçok filme, kitaba ve televizyon programına ilham kaynağı olmuştur. D.B. Cooper'ın kim olduğu ve nereye gittiği sorusu ise hâlâ cevapsız kalmaya devam ediyor, belki de sonsuza dek bir sır olarak kalacak.

d.b. cooper d.b. cooper kimdir d.b. cooper olayı d.b. cooper netflix d.b. cooper filmleri