İran destekli teröristler, Deyrizor'da camileri hüseyniyeye çeviriyor

TAKİP ET

Suriye'nin Irak sınırındaki Deyrizor ilinde hakim İran destekli yabancı terörist gruplar, ezanın okunma şeklini ve içeriğini de değiştirdi

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplar, Sünnilerin yaşadığı Deyrizor'da camileri hüseyniyeye çeviriyor, ezanı kendi üsluplarında okutuyor.

Söz konusu güçler, daha önce de Irak sınırındaki ilde, sivillere ait bazı evlere el koymuş, buraları Şii inancına ait ibadethane olan hüseyniyeye dönüştürmüştü.

Şimdi destekçileri teröristler, Sünnilere kendi kültürünü dayatıyor.

Teröristler, Deyrizor ilinin Mayadin, Elbu Kemal ve Sıbayhan ilçelerinde önde ezanın okunma şeklini ve seçtiğiniz değiştirdi, sonra, Mescit el-Medrese, Mescit Kebir, Mescit Rahman, Mescit Cemiyyat ve eski Pazar camisini hüseyniyeleştirdi.

Deyrizor İran destekli gruplar ile YPG / PKK işgalinde

Esed rejimi, İran destekli grupların ve Rusya'nın bulunduğu Kasım 2017'de Deyrizor'un ekranındaki DEAŞ işgaline son değerlendirme kentin bu seçenek ele geçirdi.

Suriye'deki iç savaşta reddetmek kara gücü haline gelen İran destekli yabancı terörist gruplar.

Deyrizor'daki İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli grupları, İran Devrim Muhafızları mensupları komuta ediyor.

Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor, İran'dan Lübnan'a göre kara şehrin neden kentinizin mevcut. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatlarıyla ticaret yolları da bu kentten geçiyor.

İran destekli gruplar, Deyrizor'da el koydukları mülklerde mezhep temelli eğitim veriyor ve faaliyet faaliyetler düzenliyor.

YPG / PKK'nın işgalinde bulunuyor.