İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth öldü mü?

TAKİP ET

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, doktorların Kraliçe'nin sağlığından endişe duyduğu belirtilmişti. Kraliyet ailesi üyeleri ise, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'ne gitmişti. Buckingham Sarayı, 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth'in hayatını kaybettiğini açıkladı. Buckingham'da bayraklar yarıya indirildi. Kraliçe'nin ölümü 'Londra Köprüsü Yıkıldı' parolası ile duyuruldu. Prens Charles Kraliçe'nin ölümü ile İngiltere Kralı oldu.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, doktorların Kraliçe'nin sağlığından endişe duyduğu belirtilmişti. Kraliyet ailesi üyeleri ise, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'ne gitmişti. Buckingham Sarayı, 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğini açıkladı.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğinin açıklamasının ardından Buckingham'da bayraklar yarıya indirildi.

"LONDRA KÖPRÜSÜ YIKILDI"

Kraliçe'nin ölümü 'Londra Köprüsü Yıkıldı' parolası ile duyuruldu. Kraliçe'nin öğle saatlerinde hayatını kaybettiği açıklandı. Naaş yarın Londra'da götürülecek.

BBC MUHABİRLERİ SİYAH GİYİNDİ

Öte yandan Başkent Londra'daki Buckingham Sarayı'nın önünde halk ve basın ekipleri toplanmaya başladı. Başta BBC muhabirleri de olmak üzere basın mensuplarının siyah giyindikleri dikkat çekti.

YENİ HÜKÜMET ATAMASINI YAPMIŞTI

Salı günü Kraliçe Elizabeth, Muhafazakar Parti tarafından partinin yeni lideri ve ülkenin Başbakanı olarak seçilen Liz Truss'un Başbakan olarak atamasını Balmoral Kalesi'nde yapmıştı. Eski Başbakan Boris Johnson ise Truss'tan önce Kraliçe'ye resmi istifasını sunmuştu.

PRENS PHILIP'İ GEÇEN SENE KAYBETMİŞTİ

9 Nisan 2021'de İngiltere Prensi Philip, 99 yaşında hayatını kaybetmişti. Prens, geçtiğimiz ay 28 gece boyunca hastanede yatmıştı. Taburcu olurken verdiği görüntü ise dünyayı şoke etmişti.

70 YILDIR TAHTTA 

İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth, 70 yıl hüküm sürdükten sonra 96 ​​yaşında Balmoral’da öldü. Ailesi, Perşembe günü erken saatlerde sağlığıyla ilgili endişelerin artması üzerine İskoç malikanesinde toplandı.

Kraliçe 1952’de tahta çıktı ve muazzam bir toplumsal değişime tanık oldu. Ölümüyle birlikte, eski Galler Prensi olan en büyük oğlu Charles, yeni Kral ve 14 Commonwealth krallığının devlet başkanı olarak ülkeyi yasta yönetecek.

PLATİN JÜBİLE KUTLAYAN İLK LİDER

Kraliçe II. Elizabeth 6 Şubat 1952'de ilk tahta çıkışından bu yana Birleşik Krallık tarihinde Platin Jübile'yi alan ilk hükümdar olmuştu. Birleşik Krallık tarihinde tahttaki 70'inci yıl dönümüne ulaşan hükümdarlara verilen Platin Jübile'nin yanı sıra, ayrıca tahttaki 25'inci yılını dolduran hükümdara Gümüş (Silver) Jübile, 40'ıncı yıl için Rugby Jübile, 50'inci yıl için Altın (Golden) Jübile, 60'ıncı yıl için Elmas (Diamond) Jübile, 65'inci yıl için Safir Jübile veriliyor. Jübile ise "yıldönümü" ve "sevinç" anlamına geliyor.