Filistin'de Ramazan ayında gerilim günden güne yükseliyor

TAKİP ET

Dün (8 Nisan Cuma) gece Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde Filistinli gençler İsrail güçlerinin üzerine molotof kokteylleri attılar ve bazı yerlerde de silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Bu arada İsrail güçleri Kudüs'ün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) bölgesinde Filistinli gençlere yönelik saldırılarını sürdürdüler.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Nablus'un Gerizim Dağı bölgesinde İsrail güçlerine ait bir askeri kontrol noktasında Filistinli gruplar İsrail güçlerine otomatik silahlarla saldırı düzenledi. 

El-Halil'in güneyindeki Devra kasabasının güneyinde bulunan Harsa üçgeninde İsrail güçlerine ait askeri kuleye de kolotof kokteylleriyle saldırı düzenlendi.

Kudüs şehrinin Babu'l-Amud mıntıkasında ise İsrail güvenlik güçlerinin saldırgan tutumundan dolayı dün gece Filistinli gençlerle aralarında yine çatışmalar vuku buldu. 

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre İsrail yönetimi, dün gece Babu'l-Amud'a yine çok sayıda asker, polis ve Musta'rabin olarak isimlendirilen Arap kıyafetleri giyerek kendilerini kamufle eden özel güvenlik ekiplerini sevk ederek bölgede toplanan ahaliyi takibe ve saldırılar düzenlemeye başladı.

Bu saldırılar ise Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar çıkmasına neden oldu. Saldırılarda iki gencin yaralandığı birinin tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.