Bomba ile orman yangınını söndürdüler

TAKİP ET

İSVEÇ, 2 haftadır devam eden orman yangınını söndürmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Savaş uçakları, Arvdalen kasabası yakınlarında itfaiye araçlarının ulaşamadığı bölgedeki yangına 12 lazer güdümlü GBU- 49 tipi bomba atarak müdahalede bulundu.

12 FÜZE FIRLATTILAR

Aftonbaldet gazetesinin haberine göre, Hava Kuvvetlerine ait JAS-39 Gripen tipi savaş uçakları, Arvdalen kasabası yakınlarında itfaiye araçlarının ulaşamadığı bölgedeki yangına 12 lazer güdümlü GBU- 49 tipi bomba atarak müdahalede bulundu.

BASINÇ YAPARAK YANGINI SÖNDÜRDÜ

Savunma Bakanlığı sözcülerinden Anders Persson, gazeteye yaptığı açıklamada uçakların 3 bin metre yükseklikten attığı bombaların basınç etkisi yaratarak ve alanda bulunan oksijeni yok ederek belirli bir alanda yangını söndürdüğünü belirtti.

İLK DENEMEDE BAŞARILI OLDU

Persson, "İlk deneme başarılı oldu. Bundan sonraki orman yangınlarında bu yeni yöntem kullanılabilir.” dedi.  Bu arada İsveç Sivil Savunma Dairesi, yangınlarda bir haftada 25 bin hektarlık ormanın yok olduğunu açıkladı. Yangının yaklaşık 900 milyon kron (yaklaşık 450 milyon lira) hasara yol açtığı sanılıyor.

Uzmanlar, İzmir’deki yangın yerleşim yerlerine yaklaşmadan yangın bölgesine 10 adetten fazla LGK -82 bombası bırakılabileceğine vurgu yaparak, Avrupa'da ve farklı yerlerde yangınlara bu şekilde müdehale edildiğini hatırlattı.

Kaynak: internet haber