23 aylık mülteci kız ve baba sınırı geçerken can verdi

TAKİP ET

El Salvadorlu baba ve 23 aylık kızı Meksika sınırından ABD'ye geçmeye çalışırken Rio Bravo nehrinde boğularak hayatını kaybetti. Oscar Alberto Martinez Ramirez ve 23 aylık kızı Valeria, yeni bir hayat arayışıyla ABD'ye geçmeye çalışırken Meksika sınırındaki Rio Bravo nehrinde boğularak can verdi. Valeria ve babasının görüntüsü, 2015'de Muğla'dan Yunanistan'a geçerken Ege Denizi'nde boğularak hayatını kaybeden Aylan Kurdi'yi hatırlattı.

Meksika’da yayın yapan La Jornada gazetesinden Evrensel‘in aktardığına göre, kızıyla nehri geçen Oscar, kızını ABD tarafında bırakarak eşi için geri döndü. Bu sırada, kızının nehre kapıldığını gördü. Kızı Valeria için tekrar geri dönen Oscar, Valeria’ya ulaşmasına rağmen akıntıya kapılarak kızıyla birlikte can verdi.

Ailenin, iki aydır Puerta Mexico köprüsünde, ABD’den sığınma talep edebilmek için randevu almayı beklediklerini ve Meksika’nın kendilerine insani vize verdiği öğrenildi.

Valeria’nın babasının tişörtü içinde, boynuna sarılmış bir şekilde bulunan cansız bedeni, 2015 yılında Muğla’dan Yunanistan’a şişme botla geçmeye çalışan ve botun alabora olmasıyla hayatını kaybeden Suriyeli Aylan Kurdi’yi hatırlattı.