Dr. Selahattin Özyurt, İyi Parti Milletvekili Aday Adayı Oldu

TAKİP ET

Dr. Selahattin Özyurt, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde İYİ Parti'den Samsun milletvekili aday adayı olmak için başvuru yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Selahattin Özyurt, neden aday olduğuna ilişkin açıklamasında, "Bu süreçte birlikte mücadele edeceğiz ve Türklerin kurduğu en büyük devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve milletimizin Atatürk mirasına bağlılığımızı göstermiş olacağız" dedi. Ayrıca, mevcut hükümetin egemenliğine karşı demokrasiyi ve evrensel hukuku koruma ihtiyacını ve siyasette etik ve ahlakın önemini vurgulayan Özyurt, yalan ve manipülasyonlara karşı mücadele etmenin tüm vatandaşların görevi olduğunu, demokrasi mücadelesinin bir beka meselesi olduğunun altını çizdi.

Mevcut hükümetin politikalarını, yoksulluk ve yolsuzluk gibi sorunları çözmedeki başarısızlıklarını eleştiren Özyurt, devletin kurum ve kurallarının yok edildiğini belirtti. Ayrıca hükümeti halkı yanlış vaatler ve gerçekçi olmayan hedeflerle manipüle etmekle suçladı.

Özyurt, demokrasi, hukuk ve etik hedeflerine ulaşmak için var gücüyle çalışmanın önemini, kişisel çıkar için bu değerlere zarar vermek isteyenlerle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı,

Selahattin Özyurt, "Sizin sesiniz olmak için yola çıktım. Vatandaşın sorunlarına daha hızlı çözümler üretilmesini sağlamak için İyi Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı oldum ve 24 saat Samsun'un vekili olmaya talibim" dedi.

Selahattin Özyurt Kimdir?
Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, Türk eğitimci ve sosyologdur. Ordu'da doğan Özyurt, İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. İçişleri Bakanlığı'nda memur ve müdür olarak çalıştıktan sonra Sakarya Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır. Daha sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapmış ve bu üniversitede farklı görevlerde bulunmuştur. Eğitim, sosyoloji ve sosyal antropoloji alanlarında çeşitli kitap ve makaleler yazmıştır. Ayrıca, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vermiştir. Son olarak, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Genel Sekreter Rektör Başdanışmanı ve Hastaneler İletişim Direktörü olarak görev yapmıştır.

AKADEMİK ve MESLEKİ DENEYİM:
1986--1987 Ordu Kabataş İlkokulu Vekil Öğretmen

1987-1995 İstanbul İçişleri Bakanlığı Memur- Müdür

1995-2000 Sakarya Sakarya Üniversitesi Yrd. Doç. Dr.

1996-1997 Sakarya SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bl. Bşk. Yrd.

1997-1998 Sakarya S AÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bl. Başkanı

2000-2013 Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yrd. Doç. Dr.

2004-2010 Samsun OMÜ Eğitim Fakültesi Eğt. Yön. ABD. Bşk.

2009-2010 Samsun OMÜ Kavak MYO Müdür

2010-2013 Samsun OMÜ Alaçam MYO Müdür

2008 Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Genel Sekreter

 2014 Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Genel Sekreter Rektör Başdanışmanı Hastaneler İletşm Direktrü

Selahattin Özyurt Selahattin Özyurt OMÜ İyi Parti Samsun