Depremzedeler Samsun'da KYK yurtlarına yerleştirilecek

TAKİP ET

Depremzedelerin barınma ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması için Samsun'da Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtların kapısı açıldı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 32 BİN OLDU

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki yıkıcı depremin ardından hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 32 Bin’e ulaşırken yaralı sayısı ise 90 Bin olduğu öğrenildi.

150 BİN VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

Deprem bölgesindeki 147.934 vatandaşımız diğer illere tahliye edildiği bilgisine ulaşılırken, bazı vatandaşlarda depremzedeleri kendi evlerinde ağırlamaya başladı.

SAMSUN'DA EV VE OTELLER DEPREMZEDELERE AÇILDI

Samsun’da bazı otellere depremzedeler yerleştirildi. Bir kısmı ise yardımsever vatandaşlar tarafından ayarlanan evlere yerleştirildi.

SAMSUN KYK'DA KALABİLECEK

Depremzedelerin barınma ve yiyecek ihtiyaçları karşılanmak üzere Samsun’da Kredi Yurtlar Kurumu’na ait üniversite öğrencilerinin kaldığı evler kullanıma açıldı.

Okulların tatil edilmesi ile birlikte KYK’da kalan üniversite öğrencilerinin evlerine gitmesiyle boşan yurtlara depremzede vatandaşları yerleştirilecek.

KAYMAKAMLIKLARA BAŞVURU YAPILACAK

Depremzedelerin KYK yurtlarına yerleşmesi için şu an bulundukları ilçenin Kaymakamlığına başvuru yaparak, yurtlara geçiş yapması sağlanacak.