Depremden Etkilenen İşletmelere 450 Milyon Dolarlık Destek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısında Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi'ni başlattıklarını açıklamasının ardından KOSGEB Başkanı A. Serdar İbrahimcioğlu, sahaya indi. KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, depremden en çok etkilenen iller olan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da KOBİ'ler ve esnafla buluşarak işletme başına 750 bin TL'ye kadar olan projenin ayrıntılarını anlattı.

KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği bu desteğe çok kısa sürede 11 bin 700 başvuru aldıklarını açıklayarak “Başvurular hızla onaylanıyor. Başvuruların tamamı online olarak alınıyor. Ödemeler taksitsiz bir şekilde hesaplara yatırılacak. Buradaki muradımız, 100 bin işletmeyi bu destek paketinden istifade ettirmek” dedi.

 

KOSGEB Eliyle Uygulanacak

KOSGEB’in uluslararası fonları kullanarak başlattığı proje, depremden etkilenen bölgelerde KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanmasını amaçlıyor. KOSGEB eliyle uygulanan projenin finansmanı Dünya Bankası tarafından sağlanıyor.

 

Yaraları Saracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “KOSGEB olarak Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi’ni başlattık. Bu proje ile depremden etkilenen KOBİ’lerin yaralarını saracağız. 450 milyon dolarlık bir kaynağı işletmelerimizin emrine sunuyoruz. KOBİ’lerimizi ilk 24 ayı geri ödemesiz olan tamamen faizsiz bu destekten yararlanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.