DEMİR KUBBE YIKILDI

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in tekrar aday gösterilmemesi Samsun genelinde büyük bir sevinç ile karşılandı. Mustafa Demir başkanlık koltuğunda 5 yıl boyunca kırıp döktü ve telafisi mümkün olmayan derin yaralar açtı.

SUYA YAPILAN YÜZDE 15 İNDİRİM VE ŞAHİN DÖNEMİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz genel seçimler milletvekili adayı olmak için koltuğunu 8 aylığına şehrin abisi konumundaki Zihni Şahin'e bıraktı. Zihni Şahin vatandaşların gönlünü kazanmanın yolunu bularak suya yüzde 15 indirim yaptı. Suya yapılan indirim 1 Ocak 2019 tarihinde faturalara yansıdı. 
İndirimli su fiyatı Samsun'un tüm ilçelerinde sevinçle karşılandı ve kısa bir sürede Zihni Şahin vatandaşların sevgisini kazandı. Yaklaşan yerel seçimlerde Zihni Şahin'in tekrar aday gösterilmeyeceği öğrenildi.

ADAY KİM OLACAK DİYE BEKLENİRKEN...
Büyükşehir adayının kim olacağı bu yıl olduğu gibi son ana kadar belli değildi. Aday adaylarının arasından bir ismin büyükşehir adayı olması beklenirken, Recep Tayyip Erdoğan yine ters köşe yapmıştı. Mustafa Demir'in ismi son anda aday olacak söylentileriyle kentte yayılmaya başladı. 

KOSKACA ADAM YALAN KONUŞUR MU?
Hemen telefon ile Mustafa Demir'e ulaşmaya çalıştım. Demir'e "Aday mı olacaksınız, şu an Ankara'ya mı gidiyorsunuz" diye sordum. Demir "Hayır, aday değilim, sadece Ankara'da işlerim var" dedi. Ben de bu bilginin üzerine Demir'in aday olmadığı konusunda haber yayınladım. Sonra basın camiasından bir meslektaşım, Mustafa Demir'in aday olduğu konusunda haber yapmış. Koskaca adam yalan konuşacak değil ya diyerek Demir'in aday olmadığını içeren bir haber daha yayınladım. Tarih 19 Kasım 2018'di. Adaydı değildi tartışmaları Samsun basınında kafası karışmıştı. Bu sefer "Mustafa Demir'in Adaylığı Arapsaçı'na Döndü" şeklinde bir haber daha yayınladım. Son haberimden bir kaç saat sonra Demir'in aday olduğu artık netleşti. Meğerse koskaca adam yalan konuşmuş.

Mustafa Demir'in Adaylığı Arapsaçına Döndü

DERKEN BİR OLAY DAHA
Olur böyle olaylar diyerek konunun üzerinde pek durmadım. Aradan bir ay falan geçti. AK Parti Samsun İl Başkanlığı'ndan gelen davet ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Demir'in ilk basın toplantısı yapılacaktı. 25 Aralık 2018 tarihinde İlkadım ilçesi Duruşehir taraflarında bir restaurantta geniş katılımlı bir basın toplantısı yapıldı. Herkes merak ediyordu aday adayı olmadan direk aday gösterilen Mustafa Demir'in basın açıklamasını. Demir'in adaylığındaki ilk basın toplantısı olduğu için çok sert sorular sorulmadı, Demir anlattı biz dinledik. Konuşmasında "SASKİ''nin zarar ettiğini ve seçildiğim takdirde başkanlığım döneminde kara geçireceğim" dedi. İşte bana güzel bir soru çıktı. Hemen söz istedim ve Demir'e "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 1 Ocak 2019 tarihinde başlamak üzere su fiyatlarına yüzde 15 indirim yaptı. Siz bu indirimi iptal edip zam mı yapacaksınız?"diye sordum. Demir ise su fiyatlarına zam yapmadan "SASKİ'yi kara geçireceğim sizde bunu göreceksiniz" dedi. 

SU İNDİRİMİ İPTAL SU ZAMMI YÜZDE 25
Tarihler 31 Mart 2019'u gösterdi ve seçim sonularına göre Mustafa Demir artık Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu. Başkan koltuğuna oturmasından sadece 2 ay sonra Samsun basınında geniş yer bulacak, vatandaşlardan tarafından asla unutulmayacak bir olay gerçekleşti. Başkan Demir, Samsun'da içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapmıştı. Şahin'in yaptığı yüzde 15 indirime dua eden vatandaş; Demir'in yaptığı suya yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zammı hoş karşılanmayacaktı tabi ki. Karşılamadı da. Demir artık vatandaşların büyük bir öfkesini daha ilk aylardan kazanmış oldu. Önceden elektrik faturası su faturasından 4-5 kat fazla gelirken şimdilerde su ile elektrik faturası arasında pek fark kalmadı. İyi ki Samsun'dan hem Yeşilırmak hem de Kızılırmak nehirleri geçiyor. Bu nehirlere bağlantılı akarsulara kurulan barajlarımız olmasaydı su faturası dehşet rakamlara ulaşırdı.

Bitti mi ? Tabi ki hayır, daha yeni başlıyoruz ama bu kadar uzun yazıyı okuyup yoruldunuz biliyorum. Sizde şunu bilin yazarkende ben yoruldum :) Son 5 yılda Samsun'da neler yaşandı yazmakla bitmez ama kısa tutuyorum.


ELEŞTİRİLERE GELEMEYİNCE MİKROP HÜKMÜNDE İNSANLAR DEDİ
Başkan Demir'in artık yaptığı ve yapamadığı tüm icraatlar hem basın hem de vatandaşlar tarafından eleştirilmeye başladı. Daha iki aylık iken vatandaşların öfkesini üzerine çeken başkana artık tahammül kalmamıştı. Vatandaşın suya yapılan zam tepkisi sürekli dillendirildiğinde Samsun basınıda haber yaptı. Basın eleştiri yaptıkça Başkan Demir daha da öfkelendi ve sonunda basın ile başkanın arasının açılacağı o tarih geldi çattı. Tarih 11 Eylül 2021 olunca Başkan Mustafa Demir, Samsun basını için "Şehre zarar veren mikrop hükmünde insanlar diyerek" hakaret etti. Özür dilemesi için yapılan çağrılara da kulak asmayan Mustafa Demir ile Samsun basınının arası bir daha düzelmedi. 

VE DEMİR KUBBE YIKILDI!

Demir'in daha sonra kırdığı kalpler, yıktığı hayatlar saymakla bitmedi, Sanayi esnafı şikayetçi, İlkadım esnafı şikayetçi, Samsunlu vatandaşlar şikayetçi. Samsun'da kimi durdurup sorsan Mustafa Demir'den şikiayetçiydi. Kibirli olması, vatandaşları ciddiye almaması, kendi ekibini dinlememesi, milletvekilleri takmaması, dediğim dedik çaldığım düdük diyerek hareket etmesi gibi yüzlerce sorun büyüdü büyüdü ve büyüdü. Eski bakan olması hasebiyle Demir'in zırhı vardı ve asla bu şikayetler ona işlemiyordu. Ama artık o zırh gitti ve DEMİR KUBBE yıkıldı!

Okan Çakır'ın analiz yazısının sonuna geldiniz. Buraya kadar okuduysanız Samsun'u önemsiyorsunuz demektir. Hadi hoşçakalın ve sevgiyle kalın...