Cumhur İttifakı'na katıldıkları için Salih Şahin istifa edecek

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, görevinden affını isteyeceğini paylaştı.

30 MADDELEİK TEKLİF SUNULMUŞTU

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılmak için 30 maddelik bir talep listesi sunmuştu. Taleplerden biri de ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu’nun değiştirilmesiydi.

AK PARTİ'DEN TEKLİFE RED

Yeniden Refah Partisi, şart listesinin 15’inci maddesinde bu isteği şöyle dile getirmişti: “İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin TBMM’de de oylanması ve uzantısı 6284 sayılı yasanın aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanması.”

Buna karşılık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez” demişti.

ÖZLEM ZENGİN, KIRMIZI ÇİZGİMİZ DEDİ

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Yeniden Refah Partisi’nin değiştirilmesini istediği kadına şiddetle mücedeleye yönelik 6284 sayılı kanun için, “6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantılarda da katılan tüm kadın STK’lerin de var olduğu toplantılarda da bu aynen böyle zaten ifade de edilmiştir” demişti.

İTTİFAKA KATILMAMA KARARI ALINDI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 22 Mart’ta 6284 konusunda AK Parti’yle herhangi bir ayrılık yaşamadıklarını, AK Partililer’in Yeniden Refah Partisi’nin hazırladığı mutabakat metnini imzalamadığı için ittifaka katılmadıklarını söylemişti.

BUGÜN YENİDEN İTTİFAKA KATILDILAR

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında "Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varıldı. Mutlaka biz kendimiz makama sahip olma derdinde olan bir parti değildir. Milletimizin derdine derman olunmasını savunan bir partiyiz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi sonlandırmış bulunuyoruz. Bir kez daha destekleyenlere teşekkür ediyorum. Atılan her bir imzanın gelinen bu noktada etkisi olmuştur." Şeklinde açıklama yaparak Cumhur İttifakı’na katıldıklarını duyurdu.

SAMSUN İL BAŞKANI ŞAHİN'DEN İSTİFA KARARI

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhur İttifakı’na tekrar katılım sağlanmasına karşı çıkarak sosyal medya hesabından istifa edeceğini açıkladı.

"BENİM İÇİN SİYASET BİTMİŞTİR"

Siyasi hayatında bir dönem AK parti teşkilatlarında görev yapan Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin sosyal medya hesabından; Benim için siyaset bitmiştir. Genel Başkanımıza çıkıp affı mı talep edeceğim. Tüm teşkilatlarım bana hakkını helal etsin. Benim hakkımda onları helal olsun.” paylaşımında bulundu.

Salih Şahin Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı Samsun AK Parti