CHP'li Murat Çan, öğrencilerin din eğitimi almasını 'Cumhuriyete saldırıdır' şeklinde eleştirdi

TAKİP ET

Bazı milletvekillerin Samsun için yeterince çalışmadığı eleştirilerinin odağındaki isimlerden olan CHP'li Murat Çan'ın halen insanların kılık kıyafetlerine göre yargılama yapması akıl alacak gibi değil. Milletvekili olduğu günden itibaren Samsun'a hiçbir faydası olmadığı için eleştirilen CHP'li Murat Çan, öğrencilerin kılık kıyafetini ve dini eğitim almasını eleştirdi.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Özel Külliyat Ortaokulu ile Özel Külliyat Kız Anadolu Lisesi’ndeki eğitim sistemini “Cumhuriyete saldırılır” şeklinde eleştirdi.

Özel Külliyat Kız Anadolu lisesi ve Anadolu Özel Külliyat Ortaokulu’nda Arapça sistem üzerinden eğitim verilmesinden rahatsız olan CHP Samsun Milletvekili Murat Çan “Okulun gördüğümüz kadarıyla çekilen fotoğraflarında çağ dışı kıyafetlerle öğretmenler derslere giriyor ve kendince okulda bir takım takdir yöntemleriyle kız çocuklarımıza kendi zihinlerine yönelik, eğitim vermenin telaşı içerisinde. Cumhuriyetimizin 100. yılında İlkadım şehrimizde, bu Cumhuriyetimize saldırının en belirgin özelliğidir” açıklamasında bulundu.

Murat Çan Samsun Milletvekili Özel Külliyat Kız Anadolu lisesi Anadolu Özel Külliyat Ortaokulu