CHP Atakum Meclis Üyelerinin Eğilim Yoklaması Talebine Red

TAKİP ET

Atakum Belediyesi CHP Meclis Üyesi Adayları'nın eğilim yoklaması istiyor. Bu isteğin CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve Atakum İlçe Başkanı İlçe Başkanı Adem Kürek tarafından red edildiği öne sürüldü. 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimleri için CHP'nin Samsun'da en güçlü olduğu ilçe olan Atakum'da rekor meclis üyesi başvurusu yapıldı. 


Atakum Belediyesi CHP Meclis üyesi olmak için 65 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi. Başvuruların çok olması nedeniyle CHP Meclis Üyesi Adayları, ilçe belediye başkan aday adayları arasından aday belirlenmesi için yapılan "eğilim yoklaması" şeklinde meclis üyelerinin belirlenmesini talep etti. 


Meclis üyesi adaylarının "eğilim yoklaması" talebi CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ tarafından kesin bir dille red edildiği, CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek'in de eğilim yoklası yapılmasını istemediği iddia edildi.


Tüm partiler dahil 31 meclis üyesinin görev yapacağı Atakum Belediyesi'ne 65 CHP'li meclis üyesi adaylarının önümüzdeki günlerde konu ile alakalı basın açıklaması yapacağı öğrenildi.