Cep Telefonu ile İnternetten Kıbleyi Bul

TAKİP ET

Namaz kılmak için kıbleye yönelmek gereklidir. Namaz için kıble yönü sıhhati açısından şarttır. Namazın farzlarından birisi olan kıbleyi bulmak için bir takım yöntemlerden yararlanabilirsiniz.

Seyahatte veya yabancı bir yerde kıble yönünü bulmak sorun teşkil edebilir. Böyle durumlarda namazın şartı olmasından hareketle muhakkak kıble yönünün araştırılması icap etmektedir. Peki kıble yönünü nasıl tespit edeceğiz?

Kıble yönünü en kestirme yolla bulmak isteyenler evvela bulunduğu yerdeki yerel halka sorarak bu sorunu aşmaya çalışmaktadır. Sözüne itimat edilecek kimselerden alınan bilgi doğrultusunda kıble yönünüzü tayin edebilirsiniz. Fakat öğrenilen kıble yönü acaba doğru mu? Evet, yabancı memleket veya şehirlerde bu durum dahi şüphe uyandırabilmektedir. Böyle durumlarla karşı karşıya kalmadan kıble yönünüzü pratik şeklide bulmak için niye internetten yararlanmıyorsunuz? İnternetten kıble yönünün kolayca bulabileceğinizi biliyor muydunuz? Google Maps alt yapısını kullanan kıble bulucu servisler vasıtasıyla kıble yönünüzü pratik ve hızlı şeklide bulmak ister misiniz? O halde dünya geneli yayın yapan اتجاه القبلة kıble bulma servisini kullanabilirsiniz. Cep telefonunuzda konum servisini aktifleştirin ve اتجاه القبلة kıble bulma servisine bağlanın. Anlık olarak bulunduğunuz ev-işyeri veya yerin kıble yönü hattını telefonunuzda görebilirsiniz. Etrafınızdaki nesne veya ev-sokaklar yardımıyla kıble yönünüzü saniyeler içerisinde tespit etme imkanına kavuşursunuz.

Cep telefonunuzda pusula sensörü ve uygulaması mevcutsa اتجاه القبلة sitesinden alacağınız kıble derecesi yardımı ile de kıble yönünüzü tayin veya teyit edebilirsiniz. Yine cep telefonunuzun konum (GPS) servisini etkinleştirerek https://www.al-qibla.net sitesine girmeniz yeterli. Hemen akabinde cep telefonu ekranınızda kıble yönü hattınızı ve pusula için kıble derecesini öğrenebileceksiniz.