Çatal Bıçak Takımı İle Keyifli Sofralar

TAKİP ET

Çatal bıçak takımı önemsiz gibi görünse de sofraların en önemli tamamlayıcısıdır. Sadece kullanım için değil bir sofranın keyifli olması için en iyi çatal bıçak takımına sahip olmanız gerekir.

Bu şekilde yemek takımı da kendini gösterebilir. Eğer doğru bir çatal bıçak takımı seçemediyseniz yemek takımınızın da albenisini düşürebilirsiniz. Estetik zevklerinizi ve niş tercihlerinizi sergilemeniz açısından sofra aksesuarları koca bir dünyadır. Bu dünyayı keşfederken, ruhunuzun derinliklerini keşfedebilir ve stilinizi masalarınıza yansıtabilirsiniz.

Şık Sofraların Olmazsa Olmaz Aksesuarı: Çatal Bıçak Takımı

Çatal bıçak takımı seçmek kolay gibi gözükse de farklı renk ve tasarımlar arasında kaybolabilirsiniz. Bu nedenle ilk olarak renk seçmeniz sizi bir adım ileri taşıyabilir. Seçeceğiniz renkler arasında gold, çelik ya da siyah gibi alternatifler yer alır. Çelik modeller özellikle günlük kullanım ve bulaşık makinesi için idealdir. Her gün kullanım yıkanacağı için 18/10 ya da 18/8 kalitesinde bir paslanmaz çelik tercih etmelisiniz. Bu şekilde uzun süreler kullanabilirsiniz. 

Gold renk adından anlaşılacağı üzere altın olarak da bilinir. Bakır ile altın karışımı bir renk olan modeller sofranıza sıcak bir etki verir. Modern hava ile altın sarısının zarifliğini birleştiren seçenekler günlük de kullanılabilir. Ancak bunun için bulaşık makinesinde yıkamayı düşünüyorsanız hassas programları tercih etmelisiniz. Siyah gibi farklı seçeneklerle de sofranıza endüstriyel bir hava katabilirsiniz. Özellikle modern ve beyaz ağırlıklı bir mutfak ya da yemek odasında kullanılacaksa siyah ortama derinlik katar.

Diğer yandan, yemek yeme sürecinizin rahat olabilmesi adına, çatal bıçak takımı tercihleriniz işlevsel olmalı. Sayı ve işlev olarak yeterli seçenekleri değerlendirmelisiniz. Tatlı kaşığı ya da çay kaşığı gibi ürünleri kullanıyorsanız, içinde bu parçalar olan setleri tercih etmelisiniz. Eğer sık yemek yapan biriyseniz kevgir, kepçe ya da servis kaşığı gibi ekstra parçaları olan bir modele yönelebilirsiniz. Eğer küçük bir çekirdek aileye sahipseniz ve misafir ağırlamak sizin için çekici değilse 6 kişilik çatal bıçak takımı ideal sofralar için yeterli olabilir. Bu şekilde küçük sofraların samimiyetini yakalayabilirsiniz. Eğer geniş bir aileye sahipseniz ve ailenizle, akrabalarınızla veya arkadaşlarınızla bir arada olmayı seviyorsanız 12 kişilik çatal bıçak takımı tercih edebilirsiniz. 

Çatal Bıçak Takımı Yerleşimi Nasıl Olur?

Çatal bıçak takımı, estetik görünümlerinin yanı sıra işlevsellik açısından da göz alıcı olabilirler. Kullanım kolaylığına erişmek sizi tatmin edebilir. Seçim kadar bu ürünleri masaya yerleştirmek de bir yetenek ister. Bu doğrultuda dıştan içe doğru sergilenmesi daha uygun olabilir. Özel günlerinizde, verdiğiniz davetlerde veya günlük sofralarınızda, doğru yerleşim şemasına ulaşmak kullanımınızı kolaylaştırabilir. Çatal-bıçak düzenine dikkat etmek masalarınızı göz alıcı hale getirir. Yemek için kullandığınız çatal tabağın sol tarafına, bıçak ise tabağın sağ tarafına yerleştirilmeli. Kaşık ise tabakta sağ tarafta, en dışta konumlandırılmalı. Bu düzenli görünüm, göz kamaştırıcı bir etki bırakır.

Yerleşim konusunda sorunu aştıysanız farklı bir seçenek deneyebilirsiniz. Özellikle Uzak Doğu ağırlıklı bir menünüz varsa sofranıza chopsticks seti de koyabilirsiniz. Bu şekilde farklı kültürlerin esintilerini sofranıza taşıyabilirsiniz.

Farklı Çatal Bıçak Takımı İle Her Gün Özel Gün

Seçim yaparken dikkat etmeniz gereken ilk detay kullanımdır. Eğer kalabalık bir aileye sahipseniz ya da kalabalık sofralar kurmaya alışkınsanız seçtiğiniz modelde parça sayısının fazla olmasına dikkat etmelisiniz. 84 parça çatal bıçak takımı içerir ve kalabalık sofralarınızın vazgeçilmez unsuru haline gelir. 84 parça sizin için fazlaysa çatal bıçak takımı 12 kişilik ile de şık bir masa oluşturabilirsiniz. Konforlu, zengin ve eğlenceli görünüme ulaşmak için ihtiyacınız olan tüm mutfak aksesuarlarını Koçtaş web sitesinde bulabilir, seçtiğiniz modelin siparişini vererek keyifli sofralar hazırlayabilirsiniz.