Burun Dolgusu Neden Tercih Edilir?

TAKİP ET

Burun dolgusu estetik veya tıbbi nedenlerle tercih edilen bir işlemdir. Estetik amaçlı olarak burun dolgusu kişinin burun şeklini düzeltmek veya dengede tutmak için kullanılır.

Mesela; burun köprüsündeki çukurlukları doldurmak burun ucu veya yanaklarla orantılı bir burun oluşturmak için yapılabilir. Ayrıca, burun dolgusu ile burun asimetrisi veya küçük kusurlar giderilebilir. Tıbbi amaçlarla burun dolgusu, travma sonrası deformitelerin veya doğuştan gelen burun kusurlarının düzeltilmesinde kullanılır. Burnun fonksiyonel olarak işlevselliğini iyileştirmek ve nefes alma sorunlarını gidermek için de tercih edilebilir.

Burun Dolgusu İşlemi Cerrahi İşlem Gerektirir Mİ?

Burun dolgusu cerrahi işlem gerektirmeyen minimal invaziv bir yöntemdir. Hyaluronik asit veya kalsiyum hidroksiapatit gibi dolgu maddeleri kullanılır. İşlem hızlı ve nispeten acısızdır. İyileşme süreci de kısa olabilir. Ancak, burun dolgusu geçici bir çözümdür ve belirli bir süre sonra tekrarlanması gerekebilir. Her ne sebeple olursa olsun burun dolgusu kişinin burun görünümünü iyileştirmek veya sağlık sorunlarını çözmek için tercih edilen bir seçenektir. Tüm merak ettikleriniz için https://www.dryusuftopal.com/burun-dolgusu/ sitesini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.