Bulgaristan Vizesi – Ücretleri ve Bilmeniz Gerekenler

TAKİP ET

Bulgar vizesi almak isteyenlerin ücretlere ve başvuru koşullarına dair bilmeleri gereken tüm detayları aktarmaktayız. 2024 yılında vize başvurusunda bulunacaklar için güncel prosedürler hakkında bilgi verilmektedir. Buna göre vatandaşlık ve vize işlemleri için bulunduğunuz adrese göre hangi ilden başvuru yapabileceğinizin yanıtını alacaksınız.

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?
Bulgaristan seyahatleriniz öncesinde Bulgaristan Vizesi almanın kolay olup olmadığını inceleyebilirsiniz. Bu aşamada ise vize almanın nasıl mümkün olacağını ve hangi adımları atmanız gerektiğini öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Birtakım temel zorunlulukları ve şartları yerine getirdiğiniz takdirde gerekli aşamaları tamamlamış olacaksınız. Yeterli süreyi göz önünde bulundurmak suretiyle, yaklaşık 18 gün öncesinden randevularınızı oluşturmanız gerektiğinin altını çizmekteyiz. Bazı temel şartları yerine getirmeniz halinde Bulgaristan Vizesi almanın kolay olduğunu görebileceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın veya Türkiye’de oturum iznine sahip olmanın bu şartlar arasında yer aldığını belirtebiliriz. Diğer bir şart ise Türkiye’de düzenli bir yaşantıya sahip olduğunuzu belgelemeniz olacaktır. Gelirinizi ve birikiminizi belgelerle ispat etmenizi talep edecek olan başvuru mercilerinin nelere dikkat edeceğine dair bilgileri başvuru merkeziniz aracılığıyla elde edebileceksiniz. Bu şartları sağladığınızda ve sponsorluk belgeleri ile kanıtladığınızda sorunsuz şekilde olumlu sonuçlara ulaşmış olacaksınız.
 


Bulgaristan İçin Vize Süreçleri
Bulgaristan vizesi
almak isteyenlerin hangi vize türüne başvuru yapacakları ve ne kadar süreyle ülkede kalacakları önemli bir husus olacaktır. Bu süreçleri başlatırken 90 günü geçmeyecek seyahatleriniz için doğrudan konsolosluğa, büyükelçiliğe veya başkonsolosluğa başvuru yapamayacağınızı belirtmekteyiz. Buna göre Bulgaristan Hükümeti tarafından onaylanmış, akredite olmuş aracı kurumların aracılık etmesiyle işlemlerinizin yürütüleceğini belirtebiliriz.

En Çok Tercih Edilen Bulgar Vizeleri
Genel itibariyle 2’ye ayrılan vize türlerinde C ve D tipi vize başvuruları gerçekleştirilmektedir. Kısa süreli C tipi vize başvurularında turistik, aile ziyareti, iş gezisi, bilimsel araştırma ve kültürel etkinlikler, tıbbi tedavi ve şirket ortaklığı gibi amaçlarla hareket edilirken; D tipinde ise ticari yatırımlar, çalışma, eğitim alma, göç, uzun süreli tedavi, medya mensubu olma ve 1. Derece aile fertlerinin bulunması gibi amaçlarla hareket edilmektedir.

Bulgaristan Vizesi Evrakları
Hangi tür vize almak istediğinizi belirlemenizin ardından uygun evrakları hazırlamanız gerekecektir. Pasaport, başvuru formu fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği, banka hesap dökümü, sağlık sigortası, konaklama belgesi, ulaşım rezervasyonları gibi evrakları hazırlayarak dosya haline getirebilirsiniz. Konsolosluğa sunulacak olan belgelerde mesleklerinize göre ek belgelerin istenebileceğini aktarabiliriz. İşveren mektubu, ücret pusulası, şirket evrakları, sgk hizmet dökümünün başvuru sahipleri çalışan olması halinde talep edilecektir. Şirket sahiplerinde ise dilekçenin ve şirket evraklarının bulunması gerekmektedir. Çiftçi, öğrenci veya memurlarda istenecek diğer evrakların dosyada bulunması gerektiğinden, gerekli takipler vize ofisiniz tarafından gerçekleştirilecektir.

Bulgaristan Vize Randevusu Almak
Vakit kaybı yaşamadan ve sıra beklemeden Bulgaristan Vize Randevusu Almak için online olarak harekete geçebilirsiniz. İnternet aracılığıyla gerçekleştirilebilecek Bulgaristan vizesi randevusu hakkında bilgileri elde ederek, herhangi bir eksik ve hatalı adımı atmadan başarılı şekilde ilerleyebilirsiniz. Kısa sürede C tipi vize başvurularında randevu almanızın zorunlu olmadığının altını çizmekteyiz. Ancak D tipi uzun süreli Bulgaristan vizesi için mutlaka randevu oluşturmanız gerekmektedir. Konsolosluğa doğrudan başvurmadan, danışmanlık firmaları aracılığıyla gerçekleştirilecek olan randevular için internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bulgaristan’a D Vize Randevusu Almak
Bulgaristan’a seyahat edecek olan kişilerin, en çok tercih ettikleri vize türleri arasında D vizesi yer almaktadır. Bu vize türü ülkede oturumu elde etmek isteyenlerin tamamlamaları gereken prosedürleri gerektirmektedir. Buna göre randevuların alınmasının ardından, diğer vize türlerine göre daha fazla uğraş gerektiren D vizesi ile ilgili adımların atılması mümkün hale gelmektedir. Yoğunluğa göre değişecek olan sürelerde başvuruların ilerlemesine olanak verilmektedir. Konsolosluğun yaklaşık 7 günlük süreçte başvurulara yanıt verdiği görülür. Ancak bu süreler resmi tatillere ve hafta sonuna denk gelmesine göre değişmektedir. Konsolosluğun yoğun olduğu süreçlerde başvuru sahiplerini yetkili başvuru merkezlerine yönlendirildiği görülmektedir. Profesyonel başvuru ofisleri ile bu süreçleri daha pratik ve hızlı şekilde gerçekleştirmenize olanak verecektir.

Bulgaristan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Bulgaristan’a çeşitli sebeplerle giriş yapmak isteyenlerin, seyahat amaçlarına uygun şekilde vize almaları gerekmektedir. Bulgaristan Vize türlerini incelediğinizde turistik, ticari veya aile birleşimi gibi çeşitli kategorilerde başvurularınızı yapabilecek ve vize türlerine göre değişen sürelerde sonuçları elde edebileceksiniz. Aile birleşimi gibi ortalama 2 aylık süreçte sonuçlanan başvuruların yanı sıra, 3-5 iş günü içerisinde cevaplanan turistik vize başvuruları da göz önünde bulundurulmalıdır. Ticari vizelere başvuru yapmak isteyenlerin ise yaklaşık 15 günlük süreçte sonuçları elde etmeleri mümkün hale gelmektedir. Tüm bu süreçlerin kısa tutulması ve aksaklıkların yaşanmaması adına evrakların eksiksiz hazırlanması ve Konsolosluğa ibraz edilmesi gerekmektedir. Hermes Vize sayesinde evraklarınızın titizlikle hazırlanacağını ve herhangi bir problemle karşılaşmayacağınızı da aktarmaktayız. Tatil günlerine ve iş yoğunluğa bağlı olarak değişebilen bu sürelerle ilgili bilgileri başvuru merkezinden almanız uygun olacaktır. Ek evrak istenmemesi ve mülakata çağırılmaya neden olabilecek gerekçelerin bulunmaması halinde bu sürecin uzamasının söz konusu olmayacağını aktarmaktayız.

Bulgaristan Vize Ücretleri
2024 yılında gelen zamlarla birlikte Bulgaristan Vize Ücretleri hakkında bilgi alabileceksiniz. Bulgaristan Konsolosluklarından almak isteyeceğiniz vize türlerine göre bu ücretlerin değişebileceğini unutmamalısınız. C tipi kısa süreli vize başvuru ücretlerinin 80 € olarak belirlendiğini aktarabiliriz. Uzun süreli vize başvurularında ise D tipi vizeye başvurulması gerekmektedir. Başvuru türüne göre ücretlerde ne kadar artış olacağını güncel kur üzerinden incelemeniz gerekmektedir. Schengen ülkeleri arasında yer almayan Bulgaristan vizesi için ödeyeceğiniz tutar Schengen vizeleri ile aynı olmayacaktır. Diğer yandan ise 12 yaşından küçük çocuklarda harç ücreti ödenmeyeceğinin de altını çizebiliriz. Harç bedelleri ve vize ücretleri ise Euro cinsinden alınmaktadır. Tek girişli veya çok girişli vize türlerinde ticari, turistik, şoför, transit vize başvuruları genellikle 7 iş gününde incelenmekte olup, 180-200 Euro arasında tutar ödemeniz gerekmektedir.

Bursa’dan Bulgaristan Vizesi Almak
İkamet adresinizin Bursa, Balıkesir, Bilecik, Muğla, Denizli, Aydın, Manisa, İzmir ve Yalova gibi illerde olması halinde Bursa’dan Bulgaristan vizesi almak üzere başvuru yapabilirsiniz. Bu illerde yaşayan vatandaşlarımız için Bursa Konsolosluğu hizmet vermekte olup vize ve vatandaşlık işlemleri hızla gerçekleştirilmektedir. Hızlı ve sorunsuz şekilde hizmet alabileceğiniz vize ofisleri sayesinde vatandaşlık işlemlerini, noter tasdikini, evlilik, doğum, ölüm işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Güncel vize prosedürlerine dair bilgileri yetkililerden almanızın daha faydalı olacağını aktarmaktayız. Büyük bir memnuniyetle yardımcı olacak ofisleri ile telefon numaralarından iletişime geçebilirsiniz.

Bulgaristan vizesi Hermes Vize