Bordo mavi renkli çadırlar için "haberimiz yoktu özür dileriz" açıklaması

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Orta Karadeniz Fuarı'nın stant çadırlarının bordo mavi renklerinden oluşması Samsunsporlu taraftarları kızdırdı. OMÜ yaşanan gerginlik sonrası özür diledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öncülüğünde gerçekleşecek olan Orta Karadeniz Kariyer Fuarı’nda katılımcıların kullanacağı çadırlarının renginin bordo-mavi kullanması Samsunsporlu taraftarları rahatsız etti.

Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonu önünde bulunan çadırları Samsunsporlu taraftarlardan bazıları yırtarak sökmeye çalıştı.

Yaşanan bu talihsiz olayı videoya çeken taraftarlar, "Burası Samsun, bu şehrin renkleri kırmızı beyaz. Acilen gerekeni yapın” sözlerini kullanarak o anları paylaştı. 

Olayın ardından basın açıklaması yayınlayan ÖMÜ, “yüklenici firma tarafından talebimiz ve bilgimiz dışında renk tercihinde bulunulmuştur” açıklaması yaparak taraftarlardan özür diledi.

ÖMÜ’den yapılan açıklamanın devamında; “Konu fark edilir edilmez, Şehrimizin duyarlılıkları dikkate alınarak brandalar toplatılmış ve yenileri ile değiştirilmesi talimatı verilmiştir. Samsunspor ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi, şehrimizin en önemli iki marka değeridir. Bu vesile ile değerlerimizi birlikte korumaya ve OKAF’23 heyecanını hep birlikte paylaşmaya tüm halkımızı davet ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.