Bitcoin neden düştü, son dakika haber bitcoinde sert düşüş yaşandı

TAKİP ET

Bitcoin, bugün 31.500 dolar seviyesine dokunarak hem 2023 yılının zirvesini gördü hem de son 13 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin piyasasındaki hızlı talep artışı grafiklere iki saatte %2'lik yükseliş olarak yansırken aşırı alım bölgesine giren kripto para, öğleden sonraki işlemlerde aynı hızla geri döndü. An itibarıyla son 24 saatlik kazanımlarını geri veren Bitcoin, 30.500 dolardaki destek bölgesinin altına hareket ederek 30060 dolar seviyesine geldi.

Kripto piyasası genelini de etkileyen sert satışların gerçekleştiği son birkaç saatte günlük kazanımlar geri verilmiş oldu. Son duruma göre ilk 10 kripto para arasında Ethereum, bugün 1.958 dolara kadar yükseldikten sonra 1.900 dolar sınırına geri döndü. Diğer yüksek sermayeli kripto paralarda pozitif görünümü bozan varlıklar, XRP, DOGE ve LTC oldu. 

İlk 100 kripto para arasında geçen ayın öne çıkan altcoin’i BCH, dün 250 doların altını test ettikten sonra hızlı yükseldi ve bugün haftanın dip seviyesinden %22 yükselişle 303 dolara kadar yükseldi. Bitcoin Cash, öğleden sonra başlayan satışlarla 283 dolara kadar gerilerken günlük bazda %10’a yakın değer artışını koruyor. İlk 100’de en çok değer kazanan diğer kripto paralar; XEC, FXS, BSV ve SOL olarak sıralandı.

Piyasada bugün günün ilk yarısında yaşanan yükseliş, genel olarak BlackRock CEO’sunun Bitcoin için dijital altın yorumuna bağlandı. Bilindiği gibi BlackRock, spot Bitcoin ETF başvurusuyla BTC’yi 30.000 dolar bandına taşıyan önemli bir hamle yapmıştı.

Kripto endüstrisine yönelik olumsuz bir haber bulunmazken bugün ABD’de açıklanan ekonomik veriler, piyasadaki volatilite için gerekçe olarak gösterilebilir. Öyle ki bugün enflasyon için yakından takip edilen istihdam verisi için öncü bir gösterge olan ADP Tarım Dışı İstihdam 228 bin olan beklentilerin çok üzerinde 497 bin olarak açıklandı. Bunun yanında ABD’de işsizlik haklarından yararlanma başvuruları, beklentilere paralel şekilde 248 bin olarak açıklandı. 

Özel sektör istihdamının yüksek seyrettiği görülürken verilerin açıklanmasının ardından dolar endeksi, yönünü yukarı çevirerek 103 seviyesine yükseldi.