Başkan Mustafa Demir'in programına gazetecilerden protesto

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in düzenlediği basın toplantısına gazeteciler katılmayarak protesto etti.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle, Samsun Büyükşehir Belediyesi İlkadım’da bir otelde bugün basın toplantısı düzenledi. 24 Temmuz basın bayramında 4 gün sonra düzenlenen etkinliği Samsun’da görev yapan gazeteciler tepki göstererek katılmadı.

GAZETECİLERE MİKROP DEDİ

2019 yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Demir, göreve gelir gelmez Samsun’da ki gazeteciler ile anlaşmazlıklar yaşadı. Başkan Demir’in Samsun’da icraatları nedeniyle bazı gazeteciler tarafından eleştirilmişti. Demir bu eleştiriler üzerine Samsun basına “mikroplar” diyerek hakaret etti.

İNAT UĞRUNA SAMSUN BASININA SAVAŞ AÇTI, BELEDİYEYİ ZARAR ETTİRDİ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehirdeki basın mensuplarıyla savaş haline girdi. Başkan Demir, büyükşehir belediyesi bünyesinde çalıştırılmak üzere basın biriminde 60 kişilik kadro oluşturdu. Bu birim, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait hem basılı gazete hem de internet gazetesi kurdu. Tüm Samsunlulara ulaşacağı düşünülen basılı gazete ve internet gazetesinin takipçilerinin olmaması nedeniyle, gazeteler amacına hizmet edememiş oldu. Bu projede milyonlarca lira çöp olarak belediye zarara uğradı.

MOBBİNG UYGULADI

Samsun basını ile bir türlü barışamayan Başkan Demir, büyükşehir belediyesi ile basın mensuplarının çalışmasını engelledi. Büyükşehir belediyesinin basın kuruluşlarını verdiği reklam ve haber anlaşmalarını iptal eden Başkan Demir, bununla da kalmayarak, ilçe belediye başkanlarına da “gazeteciler ile çalışmayın” baskısı yaptı. Samsun basını ile reklam ve haber çalışması yapmayan bir ilçe belediye başkanı “Biz çalışmak istiyoruz ama Başkan Mustafa Demir bize bu konuda talimat verdi” diyerek gazeteciler üzerinde ki mobbingi doğrulamış oldu.