Basit Ön Muhasebe Programı

TAKİP ET

İşletmelerin finansal işlemlerinin takibi için en gerekli olan sistemi en genel adıyla muhasebe olarak biliyoruz. Bir işletmenin mali varlığını sürdürebilmesi adına muhasebe işlemlerinin doğru yöntemlerle kayıt altına alınması, güvenle kayıtta tutulması ve üzerlerinde yapılacak işlemlerin pratik olması gerekir.

Bunu dijital ortamlar için sağlayan sistemler de geliştirilmiştir. Özellikle e-ticaret, e-muhasebe gibi artan işlemler sonrasında ön muhasebe programı olarak çok fazla seçenek kullanıcılara sunulmaya başlamıştır. Mavvo’da da bu anlamda pratik, basit bir kullanıcı arayüzüne sahip olan ve sürekli olarak geliştirme alan modeli bulabilirsiniz. Ön muhasebe ile ilgili merak ettiklerinizi ve daha fazlası Mavvo’nun (Ön Muhasebe Nedir?) yazısında bulabilirsiniz.

Ön Muhasebe Programı Nedir?

Bir işletmenin mali yönetimi için gereken muhasebe işlemleri, farklı aşamalarla da ele alınabilir. Artık eskiye göre elle kayıt tutma durumu yerini dijitale bırakmıştır. Geliştirilen programlar aracılığıyla muhasebe kayıtları bulut ortamında kayıtlı tutulabiliyor. Gereken evraklar ise bu programlar aracılığıyla yazdırılabiliyor. Ön muhasebe programlarında da bu işlemler web tabanlı olan uygulamalar vasıtasıyla gerçekleştirilir. İşlemler işletmenin kendisinde tutulur ve işletme içerisindeki muhasebe alanındaki yöneticiler tarafından takibi ortak olarak gerçekleştirilebilir. Tüm finansal hareketler elektronik ortamda saklı tutulur. Gerektiği durumlarda doküman olarak çıktıları alınabilir. Finansal bilgiye dair istenilen tarih aralığı veya işlemler bazında filtreleme yapma ve görüntüleme seçeneği sunar. 

Ön Muhasebe Programı Özellikleri

Ön muhasebe için programlarda hemen hemen ortak özellikleri görebilirsiniz. Bunları şu maddelerle özetleyebiliriz;

Cari hesap oluşturma

Banka hesapları ve cari hesap takibi

Gelir ve gider tablosu oluşturma

Meslek makbuz takibi

İşlemlere ait raporlamalar

Stok durumu takibi

Depo işlemleri takibi

İşletmeler İçin Ön Muhasebe Programları

İşletmeler için özellikle muhasebe alanında profesyonel bir hizmet almak önemlidir. Çünkü kurumsal kaynakların yönetimi ve takibi, ileriki dönemler için önem arz etmektedir. Muhasebe programlarında da işletmeler bu verimi bulabilirler. Erp muhasebe programı, finansal süreçte satın almadan başlayıp, projelendirme, fiyatlandırma, satış, fatura, e-fatura, arşiv gibi tüm aşamaları sağlar. Bu sayede işletmeler çok basit işlemlerle, tek bir panel üzerinden bunların hepsini gerçekleştirir. Zamansal olarak tasarruf dışında, yazılımsal olarak oluşturulan bu program sayesinde hata payı da azalmış olur. Mavvo’nun sunduğu Dia ön muhasebe programının işletmelere sağlayacağı faydalarını da özetleyecek olursak;

Güvenlik açısından yüksek donanıma sahiptirler.

Tüm işletim sistemlerine uyumlu olarak çalışabilirler.

Tüm ölçekteki kuruluşlara göre kullanımı vardır.

Gelişmiş raporlamalar ile işletmelere istedikleri işlemleri, istenilen zaman aralığı analizlerini sunar.

Yardım ve destek sistemi ile işlemlerde yanınızda olur. Tüm işlemleri kolayca yapabilirsiniz.

Program internetin olduğu her yerde, istenilen zaman kullanılabilir. Tüm verilerinize anında ulaşım sağlarsınız.

Günlük, haftalık veya aylık, yıllık gibi yedekleme sağlar. Böylece cihazlarda sorun çıksa bile başka bir cihazdan giriş yaparak verilerinizi kontrol edebilir, mali yönetiminize devam edebilirsiniz.

Raporlarınızı Excel’e aktarabilir, PDF’e dönüştürerek basılı olarak alabilirsiniz.

Sistemi yönetmek ile görevli olan diğer kişilerle de bu sistem üzerinden mesajlaşabilirsiniz.

Diğer yöneticilerin yaptığı işlemleri de sistemden görebilirsiniz.

Ön muhasebe programları ve daha fazlası için https://mavvo.com.tr/ ‘ye tıklayabilirsiniz.