Avukat Yaşar Baş: Demir kubbenin etkisi azalıyor

TAKİP ET

Hukukçular Birliği Vakfı Genel Başkanı Avukat Yaşar Baş, İsrail tarafından kullanılan füze mühimmat miktarının Rusya-Ukrayna savaşında her iki tarafın kullandığı füze mühimmatının toplamının üç katını geçtiğine dikkat çekerek, mola tartışmalarının İsrail'in tükenmekte olan mühimmat stokunu tamamlamak üzere hayata geçirileceğine vurgu yaptı.

Baş şunları kaydetti;

“Hem Rusya gibi dünyanın en büyük füze mühimmatı üreticisi bir ülkenin stoklarını, hem de Ukrayna’yı destekleyen Avrupa ülkelerinin stoklarını eriten kullanım miktarının üç katına ulaşan bu kadar yoğun kullanıma, İsrail-ABD ve tüm Avrupa’nın mühimmat stokları bile yetmez.

İsrail’in arkasında Siyonist vahşete ortak olan ülkelerin de asgari cephane stok eşikleri var… Dünyadaki toplam üretim miktarı belli… Hiç bir ülkenin kaynakları sınırsız değil.

DEMİR KUBBENİN ETKİSİ AZALIYOR

Özellikle Demir Kubbe denilen füze savunma sistemi, her saldırı füzesine birden çok savunma füzesi kullanmayı gerektiriyor…

Son dönemde demir kubbenin etkisinin azalmasına, mühimmat stoklarındaki daralma yol açmış, yakında gündeme gelecek mola tartışmalarının arkasında, İsrail’in azalan mühimmat stoğunu tamamlamak için zaman kazanmak olabilir.

İsrail’in bu zamana kadar yürüttüğü vahşet, sadece kendi toplumunu teskin etmek için sivillere yönelik intikam saldırılarından oluşuyor.

Asla unutulmamalıdır ki, bu imanı kimse yenemez. Bu saldırılar İzzettin Kassam Tugaylarının ne herhangi teçhizatına, ne herhangi bir şekilde cephane stoğuna, ne de askeri personeline zarar verebilmiş değildir”

AVUKAT YAŞAR BAŞ KİMDİR?

1968 Samsun – Terme doğumlu olan Yaşar Baş, İlkokulu Samsun Terme’de, orta ve lise eğitimini Sakarya’da tamamladıktan sonra, Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Yüksek Lisansını Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih bölümünde yaptı.

Avukatlık stajını Samsun Barosu’nda yaptıktan sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde, Anayasa Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, Hukukun Temel Kavramları,

Ondokuzmayıs Üniversitesi’nde, İcra ve İflas hukuku, İş Hukuku, Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, Hukukun Temel Kavramları dersleri verdi.

Uzun bir dönem Yeni Akit Gazetesi’nde gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan Baş, Kanal D’de yayınlanan Küçük Kadınlar isimli dizinin senaryo danışmanlığını yaptı.

Halen Hukukçular Birliği Vakfının Mütevelli Heyet Üyesi ve Genel Başkanı, Libya Türkiye Dostluk Derneği, Ondokuzmayıs Öğretim Üyeleri Derneği üyesidir.

Avukat Yaşar Baş, FETÖ ile mücadelede aktif ve gönüllü olarak görevler alarak kurulan komisyonlarda çalışmalar yürüterek, 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra devletin yeniden yapılanması ve hukukun işlerlik kazanması için çeşitli kurum ve kuruluşlara danışmanlık yaptı.

Samsun’un tanınmış isimlerinden Avukat Yaşar Baş, AK Parti Samsun teşkilatının çeşitli kademelerinde görev yaptı.

2015 Genel Seçimlerinde AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı oldu.

6. Dönem AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Yaşar Baş evli ve dört çocuk babasıdır.