Atakum'da heyelan bölgesine yapılan binalar tehlike altında

TAKİP ET

Samsun'un Atakum ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde yaşanan heyelan olayları nedeniyle büyükşehir belediyesi bölgeye fore kazık çakmaya başladı. Heyelanlı bölgeye yapılan çok katlı binalar ise tehlike saçmaya devam ediyor.

Samsun'un Atakum ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı mevkiindeki heyelan nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından hemen bölgede etüt ve zemin incelemeleri yapıldı. Yapılan çalışma sonrasında 80 metrelik bir bölümün tehdit altında olduğu tespit edilerek hızla proje hazırlandı. Proje kapsamında da bölgeye 25 metre uzunluğunda 60 adet fore kazığın çakılmasına başlandı. Aralıksız olarak devam edilen çalışmaların 20 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Zemin kontrollerinin devam edeceği bölgede gerek görülmesi halinde ise 27 adet daha fore kazık çakılacak.    

Heyelan bölgesine yapılan çok katlı yapılara ise önceden verilen imar izinleri tartışmaları devam ederken, toprak kaymalarını önlemek için yapılan fore kazıklar ile kaymaların önüne geçilmeye çalışılıyor.