Atakum'da Abdulkadir Köstek sürprizi

TAKİP ET

AK parti Atakum Belediye Başkan adayının açıklanmasına sayılı günler kalırken, gözler AK Parti Atakum Beldiye Başkan adayı olarak Abdulkadir Köstek'e çevrildi.

SİYASET HAREKETLENDİ
31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaştıkça siyasette hareketlenmeler başladı. Belediye başkan aday adayları arasından partilerin yapacakları tercih ile belirlenenrek aday olacak isimler yavaş yavaş belli olmaya başladı.


SÜRPRİZ ÇIKIŞ
İl ve ilçe başkanlarının doğal aday olarak kabul edildiği için istafa etmeyen AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek, Atakum'un her mahallesinden oy alarak anketlerde büyük sürpriz yaptı.


KÖSTEK LEHİNE
AK Parti Genel Merkezi aAtakum'da aday belirleme çalışmalarını ince eleyip sık dokurken, anket ve temayül sonuçları Abdulkadir Köstek lehine bir gelişmeye işaret ediyor.

ABDÜLKADİR KÖSTEK KİMDİR?
1978 Ordu - Kumru doğumlu olan Abdulkadir Köstek, İlk, Orta ve Lise öğrenimini Kumru’da tamamladıktan sonra sırasıyla, 
Süleyman Demirel Üniversitesi İthalat-İhracat Bölümü,
Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü, 
Anadolu Üniversitesi Hukuk Bölümü Adalet Programını bitirdi. 
İstanbul Nişantaşı Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 

2003-2005 yılları arasında İstanbul’da İngilizce dil eğitimi alan Köstek, 2000 yılında İstanbul'da Hedef Lojistik firmasında Gümrük Sorumlusu olarak iş hayatına başladı.2001 yılında Gümrük Müsteşarlığının açmış olduğu Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavını kazanan Abdulkadir Köstek, 2001 -2005 yılları arasında Boyner Holding'e bağlı Altınyıldız Mensucat Ve Konfeksiyon Fab. A.Ş bünyesinde İthalat ve Kambiyo uzmanı olarak çalıştı.

Bu süre içerisinde çeşitli projeler yürüterek, uluslararası nakliye hizmet alımı, Gümrükleme, İthalat ve Kambiyo Birim Yöneticiliği görevlerini üstlenen ve farklı tarihlerde birçok dış ticaret, kambiyo, teşvik, serbest bölge, lojistik, bireysel gelişim, proje yönetimi, yönetim ve organizasyon  uygulamalarına yönelik sertifikalı eğitimlere katılan Abdulkadir Köstek, 2005 yılının son çeyreğinde Samsun’a yerleşmiştir.

2011 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca açılan Gümrük Müşavirliği sınavını kazanarak Gümrük Müşaviri olmuştur. 2012 yılında Kılavuz Gümrük Müşavirliği adıyla Samsun başta olmak üzere bölgede hizmet üretmek üzere kendi ofisini açan Abdulkadir Köstek, bu vesileyle, sanayicimize, ithalat- ihracat firmalarına, dış ticaret erbabına gümrük müşavirliği ve dış ticaret danışmanlık hizmetleri vererek mesleki faaliyetlerine devam etmektedir.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında sorumluluk alan Abdullkadir KÖSTEK; TÜGİK çatısı altında Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) bünyesinde 5.Dönemde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik, 6. Dönemde ise Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ankara Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve  halen Samsun İl Temsilciliği görevini yürütmektedir. 
AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif siyaset hayatına başlayan Abdulkadir KÖSTEK zaman içerisinde  İl Başkan Yardımcılığı ve İl Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur. Halihazırda, 6 Şubat 2020 tarihinde atandığı AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı görevine devam etmektedir.  

Evli ve iki çocuk babası olan Abdulkadir KÖSTEK iyi derecede ingilizce bilmektedir.