Astoria Grande Rus kruvaziyer gemisi Samsun'a geliyor

TAKİP ET

"Astoria Grande" kruvaziyeri 861 yolcusuyla ve 442 personeliyle Samsun'a geliyor. 2 Kasım Perşembe günü saat 10.00'da Samsun'a geliyor. Samsun tarihinde ilk defa bir kruvaziyer gemisi Samsun'a gelmiş olacak.

"Astoria Grande" kruvaziyeri 861 yolcusuyla ve 442 personeliyle Samsun’a geliyor. 2 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da Samsun limanına yanaşacak olan gemide çoğunluğu Rus 861 yolcu ve 442 personel bulunuyor.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANACAK

Samsun’da resmi törenle karşılanacak olan Astoria Grande adlı Rus Kruvaziyer gemisinin yolcuları Samsun şehir merkezinde gün boyunca müzeleri gezecek ve alışveriş yapacak. Turistler, ayrıca Samsun’daki tarihi ve turistik yerleri de görmek olanağı bulacak. 

SAMSUN'U HAREKETLENDİRECEK

Türkiye turizmine çok ciddi bir döviz katkısı sağlayan yolcu gemisiyle ilgili Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, "Astoria Grande" adlı kruvaziyerin yolcu ve personelinin Samsun ticaretini kısa süreliğine de olsa hareketlendireceğini söyledi.  
Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden Panama bandıralı Astoria Grande ilk seferini 16 Temmuz’da yapmıştı. Rusya’dan turistleri Türkiye’ye taşıyan geminin rotasında Amasra, Sinop, Samsun, Trabzon, İstanbul ve Bozcaada yer alıyor. Rüya gibi geminin Karadeniz’den sonraki hedefinin Ege Denizi olacağı öğrenildi.

Astoria Grande Adnan İpekdal