AK Parti Vezirköprü Belediye Başkan Adayı Murat Gül'ün adaylığı geri mi çekilecek!

TAKİP ET

AK Parti Vezirköprü Belediye Başkan Adayı Murat Gül'ün, adaylık başvurusunu geciktirdiği gerekçesiyle iptal edileceği gündeme bomba gibi düştü.

AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Murat Gül, YSK kararı gereği, 1 Aralık tarihine kadar istifa etmesi gerekirken istifa etmediği halde Vezirköprü Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildiği iddia edildi.

YSK 2839 sayılı madde gereği istifa etmeleri gerekenlerin arasında yer alan AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Murat Gül’ün istifa etmediği halde aday gösterilmesi ilçede kaos oluşturdu.

ŞİMDİ NE OLACAK?

YSK yukarıda zikredilen maddeyi gerekçe göstererek Murat Gül’ün adaylığını geçersiz sayabilir. Ya da YSK kendisine yapılan itirazı değerlendirerek Murat Gül hakkında yeni bir karar alabilir.

Durumun AK Parti İl Başkanlığında yapılacak toplantı ile karara bağlanacağı, YSK’nın adaylığı geçersiz sayması halinde karara itiraz edilip edilmeyeceğinin toplantının ardından netleşeceği, AK Parti’nin Vezirköprü’de yeni bir aday gösterme ihtimalinin de söz konusu olabileceği öne sürüldü.