Ahmet Semih Arıncı, Pharma C İlaç ve Medikal Kurucu Ortağı olarak 2023 Yılında İlaç Fiyatlarına İlişkin Konuştu

TAKİP ET

Pharma C Ecza Deposu Kurucu ve Türkiye Boks Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Semih Arıncı, 2023 yılında ilaç fiyatlarında artış beklendiğini açıkladı. 10 yıllık sektör tecrübesiyle konuşan Arıncı, dolar ve avro kurundaki düşüşe rağmen ilaç fiyatlarında bir artış beklediğini ifade etti.

Arıncı, ilaç fiyatlandırılmasında yasal bir süreç olduğunu hatırlatarak, yönetmelik gereği ilaç fiyatlarının Avro kuruna göre belirlendiğini belirtti. Her yılın şubat ayında Avro değerindeki artışa göre ilaçların yeniden fiyatlandırıldığını söyleyen Arıncı, dövizdeki artışların da ilaç fiyatlarına yansıyacağına dikkat çekti. Arıncı, 2020 yılında %12.10 oranında zam yapıldığını hatırlattı ve bu yıl da benzer bir artışın beklendiğini vurguladı.

Ayrıca, boks sporuna olan tutkusuyla bilinen Arıncı, Türkiye Boks Federasyonu'nda da aktif olarak görev yapıyor. As Başkan Yardımcısı olarak federasyonun çalışmalarına katkı sağlıyor ve boks sporunun Türkiye'deki gelişimine destek oluyor.

Pharma C Ecza Deposu olarak ilaç sektöründeki faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Arıncı, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 10 adet depolarının bulunduğunu ve bünyelerinde bir ilaç fabrikası olduğunu da ekledi. Arıncı, 2023 yılında yapacakları yeni yatırımlarla sektörde daha da büyümeyi hedeflediklerini ifade etti.

Son olarak, dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde marka olarak görev ve sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyleyen Arıncı, sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübeleriyle hizmet vermeye devam edeceklerini ve hizmet kalitelerini her geçen gün daha da artıracaklarını belirtti.

Ahmet Semih Arıncı Pharma C İlaç