Abdullah Karapıçak: Necattin Demirtaş'ın MHP'ye geçmesi onurla karşılanır

TAKİP ET

MHP Samsun Milletvekili Adayı Abdullah Karapıçak, 'İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın MHP'ye geçmesi durumu onurla karşılanır' dedi.

OKAN ÇAKIR – ANALİZ HABER: 2019 yerel seçimlerinde İlkadım Belediyesi Başkanı MHP Aday Adayı iken MHP’nin aday olarak göstermediği Necattin Demirtaş, İyi Parti’ye geçerek aday olarak seçimlere katılmıştı.

“OMURGASIZ”

Yerel seçimlerde MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ise, MHP’den İyi Parti’ye geçen Necattin Demirtaş için ağır eleştirilerde bulunmuş, Demirtaş’ı “omurgasız” olarak nitelendirmişti.

“İYİ PARTİ’DE MİSAFİRİM”

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde İyi Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş seçilerek başkanlık koltuğuna oturdu. 2019 yılından itibaren İyi Parti’de olmasını “ben burada misafirim” söylemlerini sürdüren Demirtaş, İyi Parti teşkilatının tepkisini çekti.

DEMİRTAŞ, AK PARTİ VE MHP MİTİNGLERİNDE

Her fırsatta Demirtaş’ın MHP ya da AK Parti’ye geçecek dedikoduları gündemde yerini alırken, Başkan Demirtaş ise MHP’nin ve AK Parti’nin Samsun mitinglerinde boy gösterdi. Demirtaş’ın AK Parti ve MHP mitinglerinde fotoğraf vermesi dedikoduların daha yüksek sesle dile getirilmesine neden oldu.

İYİ PARTİ’DE TEPKİLER KISIK SESLİ

Başkan Demirtaş’ın bu mitinglere katılım sağlaması, İyi Parti İlkadım ilçe ve İl yönetimi tarafından hoş karşılanmayarak tepkilere neden oldu. İyi Parti’nin Samsun’da tek belediyesi İlkadım olduğu içinde İyi Parti’den gelen tepkiler kısık sesle oldu. Özellikle seçim dönemlerinde İyi Parti’nin afiş ve pankart gibi maliyetlerin İlkadım Belediyesi tarafından karşılanacak olması İyi Parti’de Demirtaş’a olan tepkilerin seslerini kısmış oldu.

“ONURLU KARŞILANIR”

2023 genel seçimleri için MHP Samsun İl Başkanlığı görevinden istifa ederek Samsun Milletvekili Adayı olan Abdullah Karapıçak, seçim gezileri yaptığı sırada makam arabasından bugün bir video yayınladı. Karapıçak, vatandaşların kendisine, “İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın partisinden istifa ederek MHP’ye geçeceği” sorularını yönelttiğini ifade ederek yayınladığı videoda “Türk milletinin ferdini PKK, HDP ve işbirlikçileri ile aynı safta görmeyi gönlümüz arzu etmez. Dileğim odur ki eğer böyle bir istifa yaşanırsa, tarafımızca bu istifa onurlu bir davranış olarak karşılanır. Bu tamamen siyaset üstü bir durumdur. Ulusal değerlerimize ve vatanımıza sahip çıkan herkes kardeşimizdir” diyerek sözlerini tamamladı.

KARAPIÇAK'IN 2019 YEREL SEÇİMLERİNDEKİ BAŞKA BİR VİDEOSU

Necattin Demirtaş Abdullah Karapıçak Samsun