Advert

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağının cilde faydaları nelerdir, hindistan cevizi yağı ne işe yarar?

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?
Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir? Gerçek Taraf

 

Hint yağı doğal yollarla üretilebilen bir yağ çeşididir. Ana maddesi Hindistan ve Afrika’da bolca bulunan ve sık tüketilen Hint tohumudur. Hint yağı tıpta yaygın olarak kullanılır. Fakat hazmedilmesi zor olduğundan yemeklerde kullanılamaz. Hint tohumunun preslenerek yağı çıkarılır.

 

Hint Yağının Yapısında Neler Bulunur?

İçerisinde önemli bir antioksidan olan E vitamini bulunur. Bunun yanında protein, mineral ve doymamış yağ asitleri açısından da zengindir. Yağ asitleri olarak;

  • oleik asit,
  • linoleik asit,
  • linolenik asit,
  • palmitik asit,
  • stearik asit,
  • dihidroksi stearik asit,
  • risinoleik asit,
  • undesilenik asit

bulunur. İçinde bulunan maddelerden dolayı kullanım alanı oldukça fazladır. Masaj yağları, pişik kremleri, tekstil ürünleri kozmetik ürünler ve sabun gibi ürünlerin içerisinde kullanılır. Hint yağının cilde faydaları nelerdirsorusunu yanıtlamadan önce tüm faydalarına şöyle bir göz atalım:

  1. Doğal müshil olarak kullanılabilir. Kabızlığı giderici etkisi vardır.
  2. Antienflamatuvar özelliği ile tıpta sıkça kullanılır. Özellikle artrit gibi hastalıkların getirdiği eklem rahatsızlıklarını giderir.
  3. Ağrıyı azaltır. Bu yüzden masaj yağı olarak kullanılır.
  4. Anti bakteriyel özelliği vardır. Sinir iltihabı, boğaz iltihapları gibi enfeksiyonların giderilmesinde kullanılabilir.
  5. Vücudumuzun doğal savaşçıları olan lenf bezlerini destekler.
  6. Kansere karşı koruyucudur. Araştırmalarla savunma hücreleri olan T hücrelerini arttırdığı kanıtlanmıştır.
  7. İyi huylu tümörleri küçültmek için kullanılabilir.
  8. Hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.
 

Saymakla bitiremediğimiz hint yağının tıp dünyasında kullanımı oldukça yaygındır. Üzerinde birçok çalışma yapılmıştır. Bunlara ek olarak cilt üzerinde sayısız faydaları bulunmaktadır. Peki, hint yağının cilde faydaları nelerdir?

  • Cildi nemlendirerek yumuşamasını sağlar.
  • Kurumuş ciltlere tedavi edici olarak uygulanabilir. Masaj yağı olarak pamukla kuru kısımlara uygulayarak yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz.
  • Güneş yanıklarını tedavi eder.
  • Sivilce tedavisinde kullanılır.
  • Kronik cilt kaşıntılarında, kaşınan bölgeye pamukla sürülerek 1 saat bekletilir. Düzenli uygulama ile kaşıntı giderilir.
  • Ciltte açılan herhangi bir yarayı hücre yenilenmesi ile tedavi eder. Herhangi bir beze hint yağı döküp yarayı sararak uygulayabilirsiniz.
  • Ciltteki dökülmeleri azaltır.
  • Ölü hücre ve vücuttaki zararlı yağlardan temizler.
  • Hücre yenilemesi yaparak çitteki çatlakları giderir.
  • Etkili bir antimikrobiyaldir. Ciltte açılan yaralardaki mikropları öldürür.
  • Ciltteki pigmentlere etki ederek, cilt rengini dengede tutar. Güneş lekeleri gibi problemlerde tedavi edicidir.
  • Saçın yapısında etkilidir. Saç uzamasına yardımcı olur.
  • Saç kırıklarını onarır.
  • Pigmentasyona etki ettiği için saçların rengini koyulaştırır.
  • Yapısında kolojen bulundurduğundan yaşlanmaya karşı cildi destekler.
  • Kaş ve kirpiklerin yapısını güçlendirir. Gürleşmelerinde etkilidir.

Tüm bu özellikleri dikkate alındığında hint yağı mucizevi bir yağdır. Fakat her şeyde olduğu gibi hint yağının da zararlı etkileri vardır. İçinde bulunan risinoleik asit zehirli bir yağ asididir. Hint yağı asla ağızdan alınarak kullanılmaz. Dışarıdan sürülerek kullanılır ve fazlası tahriş edicidir.

Sende Yorumla...
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Tecavüz Edilen Atlar Canlı Yayına Çıktı
Tecavüz Edilen Atlar Canlı Yayına Çıktı
150 Mahkum Avluya Çıkarak Bunu Yaptı
150 Mahkum Avluya Çıkarak Bunu Yaptı